06.04.2020.

Utemeljitelj My Skin by Dr. Kaliterna kozmetike, na poznatom svjetskom kongresu predstavio novi proizvod

Utemeljitelj My Skin by Dr. Kaliterna kozmetike, na poznatom svjetskom kongresu predstavio novi proizvod

Novi proizvod osmišljen od strane dr. Kaliterne predstavlja budućnost liječenja teških oblika pigmentacija i piše povijest svojim inovativnim idejama

U siječnju ove godine je, na IMCAS kongresu u Parizu, dr. Kaliterna predstavio je najnoviju formulu Whitening line kolekcije, My Skin by Dr. Kaliterna kozmetike – White Skin 3. Proizvodi za njegu i pomlađivanje kože, uz snažan efekt depigmentacije, kreirani su prema recepturi Dinka Kaliterne, a osim što je kreator brenda preparativne kozmetike My Skin by Dr. Kaliterna, ujedno je i vlasnik dermatološke Poliklinike Poliderma koja je smještena u Zagrebu.

 

IMCAS – PRESTIŽAN SVJETSKI KONGRES POSVEĆEN DERMATOLOGIJI I KIRURGIJI
IMCAS (International Master Course on Aging Science) je posvećen postizanju najbolje kvalitete nastave kroz sučelje plastične kirurgije i dermatologije te je ujedno i jedan od najpopularnijih svjetskih kongresa u tom području medicine. IMCAS nastoji spojiti znanje između plastične kirurgije i dermatologije. Ovogodišnji IMCAS kongres posjetilo je više od 10 000 liječnika iz cijelog svijeta. Posebni su po tome što, održavanjem početkom godine, predstave najnovije trendove za nadolazeću godinu. Dr. Kaliterna imao je priliku predstaviti najnoviji proizvod njegove kozmetičke linije – White Skin 3 kremu te je održao predavanje o učinkovitom liječenju melazme!

Pigmentacija ili melazma nastaje kombinacijom utjecaja UV zraka, vidljivog svjetla i utjecaja brojnih hormona te je vrlo čest estetski poremećaj koji se većinom pojavljuje kod žena. Ponekad se može pojaviti u težem obliku što ujedno predstavlja i teško rješiv problem. Primjena tretmana, pilinga ili abrazije nisu toliko učinkoviti u cilju liječenja melazme, već samo stvaraju oštećenje kože čime nastaje upala koja pogoršava njeno stanje.

 

JESU LI SVE PIGMENTACIJE “TAMNE, SMEĐE MRLJE” NA LICU I TIJELU?
Nisu, jer kapilare mogu biti dio stvorenih pigmentacija, što se može testirati i samim pritiskom na pigmentaciju. Ukoliko posvijetle na dodir, znači da su u pitanju i kapilare.

 

WHITE SKIN 3 – POBJEDNIK NAD TAMNIM PIGMENTACIJAMA!
White Skin 3 najnoviji je član Whitening linije te je predstavljena na prestižnom kongresu IMCAS u Parizu ovoga siječnja. To je inovacija koja djeluje na sve oblike melazme, pogotovo na tvrdokornu melazmu gdje ostale kreme iste namjene nisu pomogle. Takav tip melazme se još naziva i tamnosmeđa melazma jer ju možemo vidjeti u obliku tamnih mrlja. Glavni problem tamnosmeđeg oblika melazme je što nije samo pigmentacija, već se ispod pigmentacije nalaze i kapilare. Kod takve vrste melazme potrebno je liječiti i kapilare, a vrhunska formula White Skin 3 proizvoda je upravo namijenjena liječenju takve problematike. Inovacija dr. Kaliterne pripada jednim od najefikasnijih proizvoda za uklanjanje melazme te je pogodna za sve tipove kože, a može se koristiti i ljeti. Krema pruža vrhunske rezultate na koži jer uz uklanjanje pigmentacija ujedno uklanja i kapilare, koje su većinom glavni uzrok nastajanja tamnosmeđe melazme. White Skin 3 krema pruža rezultate koji su vidljivi već nakon nekoliko tjedana uporabe. Krema je sastavljena od mnogih učinkovitih sredstava, čije su uloge uklanjanje i prevencija neželjenih pigmentacija, a sama krema je stvorena za borbu protiv svih oblika pigmentacija. Posebnost ove kreme je što istovremeno uklanja sve oblike tamnih mrlja, koje čine kapilare i pigmentacije, uz jak efekt pomlađivanja i obnove kože. Namijenjena je svim oblicima melazme te se posebno savjetuje za melazme koje su tamnije boje, posebice kada se pritisnu na dodir na području čela ili obraza, a one posvijetle. To je znak da pigmentacija sadrži mnogo kapilara, a White Skin 3 posebno pomaže u tom slučaju.

 

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU WHITE SKIN 1 I WHITE SKIN 3 KREME?
Razlika između White Skin 1 i 3 je u sastavu te White Skin 1 nema efekt na kapilare. Svaka od ovih krema je namijenjena svim oblicima melazme, a to su svijetlosmeđi oblik, gdje nema mnogo kapilara, i tamnosmeđi oblik koji je “ispunjen” kapilarama. Tamnosmeđi oblik melazme je mnogo teži oblik za uklanjanje, a kako bi se u potpunosti uklonio potrebno je djelovati i na kapilare i na pigmentaciju te je time White Skin 3 učinkovita opcija u borbi protiv tamnosmeđih pigmentacija i kapilara. Razlika između ove dvije kreme je upravo u sastavu. White Skin 3 sadrži više aktivnih sastojaka te se može koristiti za uklanjanje i svijetlosmeđih melazmi, no posebno namijenjena je tamnosmeđem obliku pigmentacije upravo zbog jačeg sastava koji je osmišljen za uklanjanje kapilara.

 

1.Na fotografiji je prikaz usporedbe uklanjanja melazme i kapilara kremom White Skin 3, uslikano uređajem Visia koji edetaljno pokazuje analizu lica. Lijevo prikaz lica s izraženim kapilarama i melazmom dok je desno žarište

 

Tamnosmeđa melazma je tipična za područja poput čela i obraza te ukoliko blijedi na stisak, što znači da su u pitanju kapilare, stoga je potrebno djelovati i na kapilare i na pigmentaciju. White Skin 3 sadrži sastojke koji uklanjaju pigmentacije jednako koliko i kapilare, tj. ”lažnu” pigmentaciju, dok je White Skin 1 namijenjena efektivnom uklanjanju svijetlosmeđe melazme.

 

NA KOJI NAČIN KORISTITI WHITE SKIN 3 KREMU?


Krema se nanosi na cijelo lice te se ne savjetuje parcijalno aplicirati, a nanosi se jednom noću. U početku se može pojaviti osjećaj minimalnog peckanja jer krema pruža detoks koži, što je znak postojanja toksina na licu te ih krema na taj način aktivira i očisti. Nakon određenog vremena, po potrebi se može koristiti dva puta dnevno, no u slučaju manje iritacije savjetuje se napraviti pauzu kako bi se vratili na režim apliciranja kreme jednom navečer. 

Krema daje izrazito brze rezultate, pogodna je za sve tipove kože. Može se koristiti usred ljeta te ne postoji nikakvo ograničenje u slučaju nanošenja kreme prije izlaska na sunce.

 

OSTALI PROIZVODI  S INOVATIVNOM FORMULOM  S WHITENING LINIJI

Dr. Kaliterna osmislio je posebno dizajnirane formule proizvoda Whitening linije koja su namijenjene uklanjanju melazme i prevenciji stvaranja pigmentacija. Whitening linija, jedna od kolekcija brenda, rezultat je spoja prirode i tehnologije te rješava sve probleme pigmentacija bez štetnog izbjeljivanja kože. 

Trenutno postoji više vrsta krema u Whitening liniji – White Skin 1 i White Skin 2, a uz ujednačavanje tena i uklanjanje pigmentacija, također sadrži i kremu za područje oko očiju – White Skin Eye i losion za ujednačavanje tena na koži tijela i mlijeko za čišćenje lica – White Skin Cleansing Milk. 

Kreme se nanose jednom noću, dok se White Skin 2 može nanositi i danju i noću. Proizvodi su pogodni za sve tipove kože, ne sadrže hidrokinon te je prilikom korištenja proizvoda dopušteno izlagati se suncu. 

 

MOGUĆE PROMJENE NA LICU
 

Pored ujednačavanja tena, proizvodi pružaju detoksikaciju kože čime se ona i pomlađuje. Prilikom procesa detoksikacije moguća je pojava osjećaja peckanja, no to je znak prisutnosti toksina u vašoj koži koji se čiste i uklanjaju iz kože, a osjećaj nestaje u nekoliko trenutaka. 

Također, moguća je pojava nekolicine prištića kao posljedica detoksikacije kože što predstavlja pozitivan dio korištenja proizvoda te se slobodno mogu nastaviti koristiti. Bitno je nanositi proizvode na cijelo lice, a ne ciljano na pigmentaciju kako biste postigli ujednačen ten. 

 

USKORO U PRODAJI!
 

White Skin 3 uistinu predstavlja revoluciju kozmetičkih proizvoda, te ju uskoro možete i očekivati u prodaji!

Pogledajte rezultate primjene kreme White Skin 3:

 

 

 

Blog

Njega kože i prevencija atopijskog dermatitisa
15.07.2021.

Njega kože i prevencija atopijskog dermatitisa

Saznajte više
Što je Hrvaticama bitnije - njega lica ili njega tijela?
08.07.2021.

Što je Hrvaticama bitnije - njega lica ili njega tijela?

Saznajte više
Domaći brend kozmetike koji odlikuju odlični rezultati
03.06.2021.

Domaći brend kozmetike koji odlikuju odlični rezultati

Saznajte više
Kako pobijediti problematičan ten i proširene pore?
05.08.2020.

Kako pobijediti problematičan ten i proširene pore?

Saznajte više
Utemeljitelj My Skin by Dr. Kaliterna kozmetike, na poznatom svjetskom kongresu predstavio novi proizvod
06.04.2020.

Utemeljitelj My Skin by Dr. Kaliterna kozmetike, na poznatom svjetskom kongresu predstavio novi proizvod

Saznajte više
Detoks - Prijeko potreban korak u njezi kože tijekom zimskih uvjeta
11.02.2020.

Detoks - Prijeko potreban korak u njezi kože tijekom zimskih uvjeta

Saznajte više
Obratite nam se