09.08.2022.

Kako zaštititi kožu tijekom ljetnih dana?

Kako zaštititi kožu tijekom ljetnih dana?

Negativan utjecaj sunčanih zraka

Jeste li znali da je koža najveći organ našeg tijela? Kao takva, izložena je raznim vanjskim utjecajima i predstavlja našu najvažniju zaštitu. Kako bismo taj štit održavali, kožu moramo posebno njegovati pogotovo u trenucima izrazito visoke ili niske temperature. Tijekom ljeta, uslijed pojačanog UV zračenja, prekomjernog znojenja i vrućine, potrebno je prilagoditi njegu tijela, kako ne bi došlo do neželjenih pojava na koži i hiperpigmentacija.

Upravo je prekomjerno izlaganje suncu glavni uzrok neujednačene kože (hiperpigmentacije). Sunčeva svjetlost zapravo potiče proizvodnju melanina u tijelu koji djeluje kao prirodna zaštita kože od sunca. No, povećana proizvodnja melanina u tijelu često rezultira tamnim mrljama koje se pojavljuju na licu, rukama ili drugim dijelovima tijela. Lice, pogotovo područje oko očiju, uvijek je otkriveno i time izloženo negativnom djelovanju sunčevih zraka.

Kako zaštititi kožu tijekom ljeta?

Najvažnije je osvijestiti negativan utjecaj sunčanih zraka na našu kožu – nakon toga, potrebno se pridržavati par jednostavnih načela.

1. Hidratacija kože „iznutra“

Kako bi koža dobila sve hranjive minerale, potrebno je dnevno popiti barem 2 litre vode. Ako ste već osjetili žeđ – vaše tijelo je u stanju dehidracije. Najbolje rješenje koje možete napraviti je kontinuirano piti vodu u malim količinama kroz cijeli dan. Tako ćete se uvijek osjećati svježe, a vaše tijelo bit će hidratizirano iznutra što će se odraziti i na sjajni izgled izvana.

2. Zaštita modnim stilom

Pri izlasku na sunce, pogotovo u popodnevnim satima, obavezno nosite kapu ili šešir i sunčane naočale. Također, zbog velikih vrućina i pojačanog znojenja – šira, udobnija i odjeća od tankog materijala je i više nego poželjna.

3. Bogata ishrana

Voda nije jedini način kako hidratizirati naše tijelo iznutra. Oko 20% vode koje unesemo u naš organizam dolazi i od hrane koju konzumiramo tijekom dana. Vrlo je bitno odabrati zdrave namirnice pune vitamina i minerala, kao i jesti voće i povrće.

4. Pravo osvježenje – hladan tuš

Ako se osjećate dovoljno spremnima, možete se pokušati istuširati hladnom vodom. Ako vam to nikako ne odgovara, barem pokušajte malo smanjiti temperaturu vode kojom se inače tuširate. Hladan tuš oživjet će vaše stanice, stimulirati cirkulaciju i aktivirati prirodne procese unutar organizma koji itekako utječu na vašu kožu.

5. Redovito radite piling

Pomozite koži da se prirodno obnovi uz redovne pilinge lica i tijela. Tjedna rutina čišćenja i njegovanja kože ubrzava proces odstranjivanja odumrlih stanica i nečistoća koje dovode do zdravog izgleda vaše kože. Preporučujemo piling lica i tijela 2-3 puta tjedno.

 

 

Piling za duboko čišćenje pora - Zeopeel

Zeopeel je piling koji se preporučuje koristiti ljeti kako bi se omogućila kvalitetna njega kože lica. Ovaj piling izvlači štetne tvari i mijenja ih s hranjivim mineralima. Obogaćen je uljem makadamije koje obnavlja oštećene i izgorene dijelove kože i čini Zeopeel savršenim odabirom i za najosjetljiviju kožu.

Piling se drži na čistom licu 10 do 15 minuta nakon čega se ispere vodom. Kada je faza pilinga završila, kožu je potrebno dodatno njegovati s određenom kremom. Saznajte više o Zeopeelu klikom na link: dubinski piling.

Za potpunu njegu kože, Zeopeel je najbolje koristiti uz ostale proizvode Zeo kolekcije koje možete pronaći na My Skin - Zeo kolekcija.

Savjet dr. Kaliterne

“Svaki dan je dobar dan da krenete s redovnom njegom vašeg tijela. Nemojte se ustručavati pitati za savjet - slobodno nam se javite na hi@myskin.hr, a mi ćemo se pobrinuti da dobijete konkretan odgovor u što kraćem mogućem roku.“

                                                                                                     dr. Dinko Kaliterna
 

 

Blog

Uklanjanje hiperpigmentacija kod uraslih dlačica
18.03.2023.

Uklanjanje hiperpigmentacija kod uraslih dlačica

Saznaj više
Kako zaštititi kožu tijekom ljetnih dana?
09.08.2022.

Kako zaštititi kožu tijekom ljetnih dana?

Saznaj više
Nove superkreme u borbi protiv starenja
03.12.2021.

Nove superkreme u borbi protiv starenja

Saznaj više
Njega kože i prevencija atopijskog dermatitisa
15.07.2021.

Njega kože i prevencija atopijskog dermatitisa

Saznaj više
Što je Hrvaticama bitnije - njega lica ili njega tijela?
08.07.2021.

Što je Hrvaticama bitnije - njega lica ili njega tijela?

Saznaj više
Domaći brend kozmetike koji odlikuju odlični rezultati
03.06.2021.

Domaći brend kozmetike koji odlikuju odlični rezultati

Saznaj više
Obratite nam se