Često postavljana pitanja

WHITE SKIN KREMA

ZA ŠTO SE KORISTI WHITE SKIN KREMA?

White Skin krema se koristi se za uklanjanje pigmentacija izazvanih suncem koje se nalaze na licu. a osobito jje učinkovita za ublažavanje melazme. Savjetuje se njezina primjena kod kože oštećene suncem. Krema snažno potiče pomlađivanje i obnovu kože, osobito kod neujednačenog tena. Može se koristiti u svrhu prevencije starenja i uklanjanja umornog izgleda kože. Krema daje odlične rezultate pomlađivanja lica koji se mogu uspoređivati s rezultatima nakon laserskih tretmana. Idealna je za dobivanje porculanskog tena i svježijeg izgleda kože. Pomaže osvježenju lica kod pušača te kod neujednačenog tena. Nije namjenjena pigmentacijama na tijelu, iako može pomoći.

ŠTO JE MELAZMA?

Melazma je jedan od najteže rješivih estetskih poremećaja koji je vrlo čest, te pretežno zahvaća žene. Manifestira se u obliku smeđih pigmentacija na čelu, obrazima i nadusnicama. Izaziva je povišena razina ženskih hormona. Tipična je kod trudnica i žena koje koriste kontracepcijska sredstva. UV zrake i vidljivo svjetlo, neki su od glavnih uzroka nastanka melazme. Hormoni nadbubrežne žlijezde i stanice prvog sloja kože također potiču stvaranje melazme. Melazma je slabije izražena zimi, a jače ljeti. Ima sklonost vraćanju. Većini žena melazma je jedna od najvećih noćnih mora jer su probale većinu dostupnih tretmana i krema, no najčešće bez željenog rezultata, pri čemu izgube puno vremena, živaca i novca. Brojne žene su nezadovoljne i nesretne jer unatoč primjeni zaštitnih krema protiv sunca, melazma se vraća i ne mogu se nikako zaštiti od njezinog nastanka. Najgore je to, što ako i postignu kakve rezultate, oni su kratkotrajni.

KAKO MELAZMA NASTAJE?

Do nedavno se smatralo kako samo UV zrake potiču razvoj melazme, no istina je da i zrake vidljivog svjetla uzrokuju melazmu jer potiču pojačanu proizvodnju pigmenta. Vrući vosak za uklanjanje dlaka nadusnice također potiče melazmu na tom mjestu. Kreme za zaštitu od sunca ne štite od melazme jer ne štite kožu od vidljivog svjetla. Stoga preostaje primjena pudera i toniranih krema za zaštitu od sunca koje fizički štite od vidljivog svjetla. Dokazano je da pojedini hormoni nadbubrežne žlijezde i faktori koje luči koža, potiču razvoj melazme. Pri tome razvoj krvnih žila ima veliku ulogu. Pojedini pigmenti stanice tzv. melanociti pod utjecajem navedenih faktora počinju nekontrolirano proizvoditi pigment te nastaje melazma.

JE LI KREMA POGODNA I ZA MUŠKARCE?

Krema je pogodna i za muškarce.

POSTOJI LI DOBNO OGRANIČENJE ZA PRIMJENU KREME?

Ne postoji dobno ograničenje oko primjene kreme.

U ČEMU JE POSEBNOST WHITE SKIN KREME?

To je prva krema protiv pigmentacija na licu, čiji se rezultati mogu uspoređivati s rezultatima nakon tretmana laserom, iako su tretmani laserom i najučinkovitiji. Rezultati se vide vrlo brzo, najčešće u prvih par tjedana što nije moguće niti kod tretmana laserom. Može se koristiti i ljeti. Krema istovremeno ima jak učinak pomlađivanja i obnove kože te se upotrebom kreme izgled i kvaliteta kože znatno popravlja. Velika prednost kreme je njezina cijena u odnosu na skupe tretmane laserom. Postignuti rezultati kremom znatno su bolji i znatno dulje traju u odnosu na druge kreme protiv pigmentacija. Jedina je krema koja djeluje na dva glavna puta razvoja pigmenta. Ne oštećuje kožu na način da ukloni pigment kao druge kreme te koža nije osjetljiva nakon tretmana. Postiže najbrže vidljive rezultate koji i najdulje traju.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU KREME WHITE SKIN 1 I 2?

Krema White Skin 1 koristi se za uklanjanje melazme, a krema White Skin 2 za održavanje postignutog stanja tj. prevenciju vraćanja melazme. White Skin 2 se može koristiti kod jako suhe i osjetljive kože tj. ako krema White Skin 1 izaziva iritaciju kože. Glavna razlika je u većoj koncentraciji aktivne tvari u White Skin 1 koja ima snažnije djelovanje, dok je koncentracija aktivne tvari u White Skin 2 niža i ima slabije djelovanje.

KAKO KREMA DJELUJE?

Krema se bazira na sastojcima derivata resorcinola. White Skin je jedina krema koja djeluje na sve faze razvoja pigmenta tj. tvari koje daju boju koži. Zaustavlja enzim tirozinazu koji je glavni za razvoj pigmenta i potiče njegov raspad. Ujedno djeluje na ostale enzime koji sudjeluju u razvoju pigmenta. Blokira prijenos pigmenta u stanice. Suzbija razvoj pigmentnih stanica.

ZA KOJI TIP KOŽE SE KORISTI WHITE SKIN KREMA?

Krema je pogodna za sve tipove kože.

KAKO SE KORISTI KREMA WHITE SKIN?

Prije nanošenja kreme, lice je potrebno dobro očistiti mlijekom za čišćenje, micelarnom otopinom ili gelom. Krema se nanosi isključivo noću, jednom na cijelo lice ili ciljano na pigmentaciju. Početno se može javiti blaga iritacija ili peckanje, što brzo prolazi. U slučaju peckanja ili iritacije potrebno je lice premazati kremom za njegu preko White Skin kreme. Po potrebi potrebno je napraviti pauzu od nekoliko dana. Kremu je potrebno nanositi svakih par dana ili više puta dnevno nanositi danju kremu za njegu lica. Za što bolje rezultate savjetuje se danju nositi puder ili tonirane kreme protiv sunca.

KOLIKO SE DUGO MOŽE KORISTI KREMA WHITE SKIN?

Nema ograničenja oko primjene. Krema se koristi do postizanja željenog rezultata. Potrebno je znati da nije moguće 100 % uklanjanje melazme. Kod postizanja željenog stanja, savjetuje se i dalje korištenje White Skin 2 kreme za održavanje rezultata osobito ljeti ili prije ljeta. Melazma na čelu i obrazima se brže i lakše uklanja u odnosu na područje nadusnice gdje je treba duže primjenjivati.

KOJE REZULTATE MOGU OČEKIVATI?

Melazma se većim dijelom ukloni, no nažalost ne 100%. Uspjeh ovisi o više faktora: pravilnoj primjeni kreme, zaštiti od sunca tijekom i nakon tretmana, starosti melazme, lokaciji melazme i svim faktorima koji sudjeluju u nastanku melazme kao i nizu drugih faktora. Pored UV zraka, zrake vidljivog svjetla također potiču melazmu. Uz ženske hormone sudjeluju i hormoni nadbubrežne žlijezde te niz faktora koje luči koža. Melazma na nadusnici teže se i sporije uklanja jer je na tom mjestu pigment najdublje smješten. Što je melazma starija, to je dublje smješten pigment te treba više vremena za rezultat. Koža postaje sjajna, glatka i lice izgleda svježe. Ten se popravi i lice izgleda čisto, svježe i odmorno. Pored izgleda kože, znatno se popravi kvaliteta kože te se postiže porculanski ten. Krema dodatno ublažava manje nepravilnosti kože tipa proširene pore i manje ožiljke. Povoljno utječe na problematičan ten i akne.

KOJE SU POSEBNE MJERE OPREZA?

Krema s vremenom može mijenjati boju, no to ne smeta daljnjoj upotrebi i nanošenju. Odmah nakon otvaranja kreme potrebno je dobro zatvoriti čep. kremu se savjetuje čuvati na tamnom i hladnom mjestu. Ako krema dospije u oči, potrebno je odmah isprati vodom. Savjetuje se izbjegavati nanošenje na područje oko očiju i brade radi iritacije. Nema dokaza o štetnosti kreme u trudnoći, no radi mjera općeg opreza se ne savjetuje korištenje. Za vrijeme korištenja nije poželjno korištenje abrazije, pilinga, lokalnih retinoida, agresivnih tretmana ili preparata na bazi alkohola radi iritacije.

KAKO SE UKLANJA MELAZMA?

Postoje brojni tretmani od kojih su samo laseri efikasni jer jedini djeluju direktno na jedan od glavnih uzroka razvoja melazme. Pilinzi, abrazije i IPL uređaji se mogu koristiti samo s velikim oprezom jer često pogoršavaju melazmu. Pri uklanjanju pomaže primjena vlastite krvi tzv. PRP tretman. Brojne kreme su dostupne na tržištu, ali većinom slabo djeluju. Od lasera koji su adekvatni za tretiranje melazme izdvajamo: frakcijske lasere koji izazivaju mikroskopska oštećenja ispod kože koja se zamjenjuju i tako izbacuju pigment. Posebno su efikasni laseri koji uništavaju kapilare koje hrane pigmentne stanice. U zadnje vrijeme se koriste tzv Q Switch laseri za uklanjanje tetovaža.

JE LI MOGUĆE TRAJNO UKLONITI MELAZMU?

Nije moguće 100% ukloniti melazmu, ali se može ukloniti gotovo u cijelosti. Melazma ima sklonost vraćanju, ali nije uvijek nužno da se vrati ako se držite uputa o ponašanju nakon njezina uklanjanja.

KOJI SU NEDOSTACI VEĆINE KREMA PROTIV MELAZME?

Sadrže hidrokinon koji je u većini zemalja zabranjen zbog iritacija kože te vrlo često oboji kožu tamnom bojom. Većina krema izaziva iritaciju, upalu ili ljuštenje kože i ne mogu se koristiti ljeti. Rezultati su često minimalni te je potrebno dugo vremena korištenja kako bi se vidjeli rezultati što rezultira i većim troškovima. Takve kreme oštećuju kožu kako bi uklonile pigment, čime povećavaju rizik za razvoj melazme tj. postupalne pigmentacije i ne djeluju na dva glavna puta razvoja pigmenta. Ne postoji posebna krema prilagođena održavanje postignutog rezultata.

ŠTO UČINITI DA SE MELAZMA NE VRATI?

Nakon uklanjanja melazme potrebno je koristiti kremu White Skin 2 za održavanje postignutog stanja jer se melazma može vratiti. Kremu je važno koristiti preventivno tijekom proljeća i ljeta. Pri tome je potrebno provoditi redovitu zaštitu od sunca nošenjem pokrivala za glavu, pudera ili zaštitnih krema protiv sunca. UV zrake koje posebno potiču razvoj melazme, prisutne su tijekom cijele godine te je potrebno stalno biti na oprezu. Bez obzira koliko kratko bili na suncu, potrebna je zaštita. UV zrake prodiru kroz staklo, hlad i oblake! Jedina zaštita od vidljivih zraka svjetla jest puder ili tonirane zaštitne kreme protiv sunca. Ne savjetuje se uklanjati dlačice s nadusnice vrućim voskom jer stvara upalu i potiče pigmentaciju.

ZAŠTO SE NE SAVJETUJE UPOTREBA HIDROKINONA ZA IZBJELJIVANJE?

U većini zemalja je zabranjen zbog brojnih nuspojava od kojih su najčešće: iritacija, upala, alergije i bojanje kože te noktiju. Često izaziva iritaciju kože i upalu što samo pogoršava melazmu. U niskim koncentracijama ima jako slab efekt te se mora jako dugo koristiti, što povećava rizik da oboji kožu i nokte. U većim koncentracijama izaziva iritaciju i upalu kože te se ne može koristiti redovito zbog čega nema ni učinkovitosti. U slučaju bojanja kože u tamnu pigmentaciju, ona se jako teško uklanja.

POSEBNE NAPOMENE

Krema može pri početku korištenja izazvati prolazno pogoršanje tena. Pogoršanje tena je posljedica čišćenja kože od toksina jer krema ima jak detoksikacijski učinak. Pogoršanje nastaje jer krema izvlači toksine na površinu kože. Što je veće pogoršanje, više je koža očišćena od toksina. Pogoršanje je samo prolazno te nema razloga za brigu.

SCARLESS KREMA

ŠTO JE SCARLESS KREMA?

Prva krema na tržištu namijenjena za ublažavanje ožiljaka od akni na licu te predstavlja jedinstveni proizvod na tržištu. Jedina jje efektivna neinvazivna alternativa laserima i drugim tehnologijama za uklanjanje ožiljaka i nije namijenjena za druge vrste ožiljaka osim za ožiljke od akni. Sadrži aktivne sastojke na bazi resorcinol spojeva.

ZAŠTO NASTAJU OŽILJCI?

Nastaju kao posljedica pucanja lojnog kanala zbog začepljenja pore tj. otvora lojnog kanala uslijed čega sadržaj prodire u kožu što potiče upalnu reakciju da se sadržaj ukloni. Obrambene stanice razgrađuju sadržaj da ga uklone pri čemu stradava kolagen kao posljedica razgradnje tj. upale. Pojedinci imaju jaču reakciju obrambenih stanica i sklonost većim ožiljcima.

MOGU LI SE OŽILJCI U CIJELOSTI UKLONITI?

Ožiljci se ne mogu u cijelosti ukloniti. Mogu se većim dijelom ukloniti, ali nikad u potpunosti.

ZA ŠTO SE KORISTI SCARLESS KREMA?

Koristi se isključivo za ublažavanje ožiljaka na licu nastalih od akni.

ZA ŠTO SE SCARLESS KREMA NE KORISTI?

Ne koristi se za crvenilo lica jer ono nije ožiljak nego posljedica upale.

KAKO DJELUJE SCARLESS KREMA?

Potiče:

 • izmjenu stanica
 • rast novog kolagena
 • antiupalni učinak
 • antibakterijski učinak
 • redukciju pora

PO ČEMU JE SCARLESS KREMA POSEBNA ?

 1. potiče neutralizaciju radikala nastalih metabolizmom
 2. sprječava vezanje šećera na stanice
 3. potiče brži oporavak i stvaranje više novog kolagena zbog direktnog djelovanja na metabolizam, što je jako bitno za smanjenje ožiljaka.

KAKO SE KORISTI SCARLESS KREMA?

Nanosi se na dobro očišćeno lice 1 x noću, na cijelo lice ili ciljano na ožiljke. Preporučuje se izbjegavati područje oko očiju i bradu. Početno je moguće blaže peckanje i žarenje te je potrebno nanijeti i kremu za njegu kože preko Scarless kreme i uranapraviti po potrebi pauzu od nekoliko dana. Ljeti se savjetuje nanošenje zaštitnog faktora ili šminke.

KOJE SU MJERE OPREZA?

 • kremu je potrebno čuvati u dobro zatvorenoj kutiji na hladnom i tamnom
 • odmah nakon upotrebe dobro zatvoriti kutiju
 • krema tijekom vremena mijenja boju
 • čuvati izvan dohvata djece
 • krema je samo za vanjsku upotrebu
 • ako su izražene aktivne akne početno može doći do pogoršanja akni jer krema zbog protupalnog efekta izvlači upalu na površinu
 • za vrijeme upotrebe Scarless kreme nije preporučljivo koristiti abrazije, piling, lokalne retinoide i preparate na bazi alkohola
 • oprez za vrijeme terapije Roaccutanom

ŠTO MOGU OČEKIVATI OD SCARLESS KREME?

 • ublažavanje ožiljaka od akni, u prvom redu zaglađivanje lica
 • ožiljci postaju plići
 • ublažavanja pora i akni
 • nije moguće uklanjanje ožiljaka u potpunosti
 • krema se može koristiti samostalno ili uz tretmane protiv ožiljaka od akni
 • nije moguće predvidjeti rezultat jer su rezultati individualni te ovise o vrsti ožiljaka

KADA SE VIDE PRVI REZULTATI?

Rezultati se vide običnonakon prvih par tjedana primjene Scarless kreme.

KOJE SU KARAKTERISTIKE SCARLESS KREME?

 • dermatološki ispitana i odobrena
 • bez parabena
 • nije testirana na životinjama

KOJE SU PREDNOSTI SCARLESS KREME?

 • u samo nekoliko tjedana vidljivi su rezultati
 • primjenjiva tijekom cijele godine i na svim tipovima kože
 • dnevno se nanosi samo jednom
 • nema nuspojava
 • iznimno sigurna
 • financijski isplativa u usporedbi s laserom
 • smanjuje upalu i nastanak novih akni i ožiljaka istovremeno
 • svatko si ju može priuštiti
 • pogodna za sve tipove kože

POSEBNA NAPOMENA

- krema može u početku korištenja izazvati prolazno pogoršanje tena

- pogoršanje tena je posljedica čišćenja kože od toksina jer krema ima jak detoksikacijski učinak

- pogoršanje nastaje jer krema izvlači toksine na površinu kože

- što je veće pogoršanje, više se koža očistila od toksina

- pogoršanje je samo prolazno te ne morate brinuti

Obratite nam se