15.07.2022.

Kako se riješiti celulita?

Kako se riješiti celulita?

 

Kako nastaje celulit?

 

Postoje unutarnji i vanjski uzroci celulita. Na unutarnje uzroke ne možemo direktno utjecati, a podrazumijevaju hormone estrogena, štitne žlijezde i inzulina. Hormon estrogena zaslužan je za reguliranje masti, vezivnog tkiva i mišića. Ako se u tijelu estrogen javi u prekomjernoj količini, hormon prestaje vršiti optimalno svoju funkciju i time se stvaraju masne naslage. Niža razina hormona štitne žlijezde i inzulina dovodi do sporijeg i slabijeg uklanjanja štetnih tvari iz organizma - čijom posljedicom nastaje celulit.

Vanjski uzroci celulita su oni na koje možemo utjecati direktno. Smanjen unos vode, neispravno držanje i sjedenje, neaktivnost, stres i prehrana neki su od glavnih uzročnika nastajanja celulita. Zbog niske količine unosa vode dolazi do nakupljanja štetnih tvari u organizmu, usporavanja metabolizma i time se smanjuje potrošnja masti kao izvora energije. Loše držanje i sjedenje, neaktivnost i stres sužavaju krvne žile i onemogućuju pravilan protok krvi zbog čega nastaje celulit, dok pojačani unos estrogena nastaje putem loše ishrane.

 

Cellumorphic

 

Kako se riješiti celulita?

 

Srećom, na unutarnje i na vanjske uzroke možemo utjecati. Na unutarnje utječemo indirektno najviše putem ishrane, dok na vanjske utječemo direktno putem osvještavanja uzroka i poticanja zdravih navika - koje smanjuju celulit, ali i pospješuju ostatak organizma. 

 

Fizička aktivnost

Aktivnost mišića potiče sagorijevanje masnih stanica, cirkulaciju kao i uklanjanje štetnih tvari što rezultira smanjenjem celulita.

 

Zdrava prehrana

Zamjena nezdrave masti s omega-3 mastima zadovoljit će potrebu organizma i pri tome smanjiti celulit. Uz to, u prehranu je potrebno uvrstiti povrće i voće, namirnice bogate vitaminom C i kalijem.

 

Voda, voda, voda

Ne samo da voda oživljava i pokreće naš organizam, ona itekako utječe na smanjenje celulita tako što ubrzava metabolizam i pomaže tijelu u izbacivanju štetnih tvari.

 

Pravilo držanje i sjedenje

Prilikom sjedenja potrebno je nasloniti leđa i ne križati noge jer to onemogućuje protok krvi te potiče stvaranje celulita i bolesti proširenih vena.

 

Uklanjanje stresa

Potrebno je osvijestiti da je mentalno zdravlje naš prioritet. Uz to, bitno je fokusirati se na pozitivne stvari u životu. Primjerice, odlazak na masažu osim što pospješuje cirkulaciju također opušta tijelo i djeluje umirujuće na čovjeka.

 

Kozmetika

Uz sve prethodne korake, održavanje zdravog tijela možemo postići uz redovno nanošenje losiona za prevenciju nastanka celulita i smanjenje masnih nakupina - Cellumorphic.

 

Losion protiv celulita – Cellumorphic

 

Uklonite celulit i masne naslage uz zatezanje kože s Cellumorphic losionom. Njegovi aktivni sastojci otopit će vaše masne naslage, zategnuti problematična mjesta na tijelu i poboljšati protok krvi.

Losion se nanosi tako da se dva puta dnevno nježno umasira na problematična mjesta. Ono što Cellumorphic čini drugačijim je njegov sastav.

Jedan od glavnih sastojaka ove kreme je ekstrakt bršljana. Zbog svojih aktivnih sastojaka ekstrakt bršljana obnavlja potkožni sloj tijela, pospješuje cirkulaciju krvi na mjestima celulita uklanjajući nakupine masnog tkiva i viška vode.

Drugi sastojak koji utječe na smanjenje celulita je kofein. On pojačava cirkulaciju i time pruža organizmu sve potrebne hranjive tvari. Nanošen putem kreme, kofein stimulira protočnost krvi i preventivno zaustavlja nakupljanje masnih naslaga u stanicama, ali i razgrađuje postojeće masne naslage.

Detaljni sastav losiona možete pogledati klikom na Cellumorphic.

 

Savjet dr. Kaliterne

 

“Vaše životne navike utječu na nastanak i količinu samog celulita. Zdrava hrana, voda i fizičke aktivnost itekako pomažu kod smanjenja celulita.”

dr. Dinko Kaliterna

 

Blog

Uklanjanje hiperpigmentacija kod uraslih dlačica
18.03.2023.

Uklanjanje hiperpigmentacija kod uraslih dlačica

Saznaj više
Kako zaštititi kožu tijekom ljetnih dana?
09.08.2022.

Kako zaštititi kožu tijekom ljetnih dana?

Saznaj više
Nove superkreme u borbi protiv starenja
03.12.2021.

Nove superkreme u borbi protiv starenja

Saznaj više
Njega kože i prevencija atopijskog dermatitisa
15.07.2021.

Njega kože i prevencija atopijskog dermatitisa

Saznaj više
Što je Hrvaticama bitnije - njega lica ili njega tijela?
08.07.2021.

Što je Hrvaticama bitnije - njega lica ili njega tijela?

Saznaj više
Domaći brend kozmetike koji odlikuju odlični rezultati
03.06.2021.

Domaći brend kozmetike koji odlikuju odlični rezultati

Saznaj više
Obratite nam se