WHITENING LINE - pojam znanosti i revolucije u liječenju pigmentacija

By Dr. Dinko Kaliterna In Blog Posted 3.2.2020.

Kolokvijalno poznate i kao fleke, odnosno mrlje na licu, pigmentacija ili melazma nastaje kombinacijom utjecaja UV zraka, vidljivog svjetla i utjecaja brojnih hormona. 

 

 


Melazma je vrlo čest estetski poremećaj koji se većinom pojavljuje kod žena. Ponekad se melazma može pojaviti u težem obliku te predstavlja teško rješiv problem, kako za liječnike tako i za pacijente. Primjena tretmana pilinga ili abrazije ne predstavljaju veliku ulogu u cilju liječenja melazme, već samo izazivaju oštećenje kože i iritaciju čime nastaje upala koja pogoršava stanje melazme. 

Tretmani za liječenje pigmentacija moraju biti neagresivni kako bi se što manje oštetio površinski sloj kože. Svaki oblik melazme liječi se na svoj način te nije moguće predvidjeti o kojem se tipu pigmentacije radi, kao ni procijeniti uspješnost tretmana kojima se liječi. Svaki tip melazme ima zaseban uzrok i ponašanje, što je objašnjenje zašto su neki oblici lakše rješivi a neki gotovo doživotno nisu.

 

ESENCIJA SASTOJAKA POTKRIJEPLJENA STVARNIM REZULTATIMA

Dr. Kaliterna osmislio je posebno dizajniranu formulu kreme White Skin 1 koja je namijenjena uklanjanju melazme i prevenciji stvaranja pigmentacija koja je prisutna u velikom broju znanstvenih članaka koji potvrđuju njenu efikasnost. Osim nje, postoje i kreme White Skin 2 te White Skin 3, a njihovu ulogu saznajte u nastavku teksta.

Kreme White Skin uklanjaju pigmentacije u kratkom vremenu te su rezultati vrlo bliski učincima laserskih tretmana. Kreme ne sadrže štetni hidrokinon, a sastojci poput butil rezorcinola i drugih zajedno daju izuzetno kvalitetne rezultate. Postoji više vrsta krema White Skin – White Skin 1 i White Skin 2 i White Skin 3. Whitening line, liniji za ujednačavanje tena i uklanjanje pigmentacija, također sadrži i kremu za područje oko očiju (White Skin Eye), losion za ujednačavanje tena na koži tijela i mlijeko za čišćenje lica.

 

 

BUTIL-REZORCINOL POPULARAN KAO POBJEDNIK NAD PIGMENTACIJAMA

 

White Skin 1 namijenjena je uklanjanju melasme te se s njom može započeti proces uklanjanja pigmentacije. Bazirana je na sastojku butil-rezorcinol koji ima najveću ulogu u uklanjanju pigmentacija. Namijenjena je liječenju svih tipova melasme, no ponajviše se savjetuje za uklanjanje lakšeg tipa melasme koja je svijetlosmeđe boje. Ukoliko je melasma tamnosmeđe boje, White Skin 1 se također može koristiti no potrebno je više vremena za dobar rezultat. 

Nakon uklanjanja melasme primjenom White Skin 1 kreme, preporučuje se upotreba kreme White Skin 2 koja je namijenjena za prevenciju stvaranja pigmentacije te održavanje rezultata postignutih White Skin 1 kremom, no može se koristiti i neovisno o njoj. White Skin 2 potiče pomlađivanje kože i ujednačavanje tena te je pogodna za sve tipove kože. Za što bolji rezultat, savjetuje se svakodnevno nošenje pudera ili tonirane zaštitne kreme protiv sunca.

Najnovija krema Whitening linije je White Skin 3 koja djeluje na sve oblike melasme, pogotovo za uklanjanje tvrdokornih melasmi gdje ostale kreme nisu pomogle, a to je tzv. tamnosmeđa melasma u obliku tamnih mrlja. Krema pruža vrhunske rezultate jer pored uklanjanja pigmentacija uklanja i kapilare, koje su jedan od glavnih uzroka nastajanja tamnosmeđih melasma. Potrebno je djelovati na kapilare kako biste zauvijek rekli zbogom tamnim mrljama, a upravo s White Skin 3 kremom se takav rezultat i postiže, dok White Skin 1 nema toliku moć da djeluje i na kapilare. 

POMNO BIRANIM SASTOJCIMA KOŽI VRAĆAJU SJAJ

 

Bitno je napomenuti da svaka krema White Skin  pored jakog efekta uklanjanja pigmentacija pruža i vrhunske rezultate: 

  • Pomlađivanja, 
  • obnove kože, 
  • zaštite od sunca, 
  • ublažavanja pora,  
  • poticanje detoksa. 

Kolekcija White Skin krema idealne su za prevenciju razvoja novih pigmentacija, a ujedno štite kožu od sunca i usporavaju starenje uz jak efekt pomlađivanja lica. Već unutar par tjedana primjene proizvoda vidljivi su zadivljujući rezultati. U većini slučajeva, ukoliko nije u pitanju jače izraženi tip melazme, potrebna je samo jedna krema za potpuno smanjivanje pigmentacije s lica. 

Najveća prednost White Skin krema u odnosu na ostale proizvode je što se može koristiti usred ljeta. White Skin kolekcija namijenjena je svim oblicima melasme te je svaka krema dizajnirana za odgovarajući oblik pigmentacija te ujedno sadrži i kremu za prevenciju vraćanja tamnih mrlja na licu. 

PRIJEKO POTREBAN UNOS ANTIOKSIDANSA POPUT VITAMINA C

 

Kada se melazma ukloni, potrebno je održavati rezultate kremom White Skin 2 te tijekom dana koristiti kozmetičke preparate koje sadrže antioksidanse, kao npr. Radiance serum. Također, potrebno je znati da zagađenje vanjskog okoliša dodatno potiče razvoj pigmentacija stoga je prijeko potrebno zaštiti kožu. Iako je zimski period, sunce i dalje šteti vašoj koži te je prijeko potrebno svaki dan zaštiti svoju kožu od sunca te prevenirati nastanak pigmentacija i oštećenja na licu. U tu svrhu, preporučuje se tijekom dana koristiti kreme bogate antioksidansima i puder.

Tijekom primjene White Skin krema, moguća je pojava osjećaja peckanja što objašnjava činjenicu da vaša koža sadrži toksine, a krema ih čisti. Osjećaj peckanja vrlo brzo prolazi. Neposredno prije apliciranja kreme, potrebno je temeljito očistiti lice te nanjeti kremu na cijelo lice, a ne samo na pigmentacije. 

 

Za bolji efekt, savjetuje se primjena Whitening mlijeka za čišćenje lica u kombinaciji s bilo kojoj kremom Whitening line kolekcije. Također, preporučujemo apliciranje i zaštitnog faktora prije nanošenja krema. Kreme se nanose jednom dnevno, dok se White Skin 2 nanosi isključivo dva puta dnevno. Pojedine osobe, nakon nekog vremena, mogu nanositi White Skin 1 i White Skin 3 dva puta dnevno bez osjećaja peckanja ili ikakvih tegoba. 

Neki od rezultata primjene White Skin krema za uklanjanje pigmentacija:

 

 

 

Kao što smo spomenuli, melazma je tip problema koji je nepredvidljiv te je potrebno imati na umu da se svaki tip melazme ne rješava istim putem, no White Skin kreme imaju rezulate za gotovo sve oblike melazme. Ukoliko želite postići bolje rezulate, preporučujemo uz korištenje White Skin krema dodatno tretirati kožu laserskim tretmanima. White Skin kreme su trenutno jedne od najefikasnijih rješenja za uklanjanje melasme, a njena efikasnost dokazana je i u prestižnim časopisima znanstvenih članaka.