Scarless Ultra, Luminate i S Cream, novi proizvodi kozmetičke linije My Skin by dr. Kaliterna za još bolje rezultate

By Dr. Dinko Kaliterna In Blog Posted 11.6.2019.

My Skin by dr. Kaliterna pomno je osmišljena linija proizvoda na bazi priodnih, rijetkih sastojaka, prema recepturi doktora dermatologa, a na osnovu 15 godina iskustva u radu s pacijentima i proučavanja kože i kožnih problema.

Ova kozmetička linija proizvoda sastoji se od sedam podlinija, a upravo su tri od njih dobile pojačanje u obliku novih, jačih formula na bazi rezorcinola a po prvi puta se uvode novi sastojci. Veliku inovaciju predstavljaju upravo sumpor i MSM – organski oblik sumpora koji se pojavljuje kao dio prirodnog, cikličkog putovanja poznatog kao “sumporni ciklus”. 

S cream, Scarless Ultra i Luminate, definitivno predstavljaju inovaciju u liječenju akni, ublažavanju ožiljaka od akni, crvenila i upale lica, uklanjanju pigmentacija i starenja kože.

 

S CREAM – snaga sumpora u borbi protiv akni i crvenila uz snažnu detoksikaciju kože

Sumpor je poznat kao stari sastojak koji se koristi kod liječenja raznih infekcija. Posebno efikasno djeluje na uništenje raznih bakterija i gljivica. Pored toga, ima jak protuupalni efekt te potiče brže cijeljenje, i prolaženje upale. Jedan od razloga zašto je tako efikasan je i to što bakterije, paraziti i gljivice teže razvijaju otpornost na sumpor za razliku od antibiotika.

S cream krema je inovativna po pitanju liječenja akni posebno jače upaljenih, rozaceje te kod seboreičnog dermatitisa. Rosaceja je bolest obilježena napadajima crvenila uz kapilare te promjene slične aknama a parazit Demodex je pogoršava. Seboreični dermatitis zahvaća najčešće područje između obrva i nosa, a uzrokuju ga gljivice. Sumpor djeluje tako da uništava parazite i gljivice te da upala znatno brže prođe a akna se isuši. S cream je posebno pogodna u slučaju izbijanja pojedinih akni koje su jače upaljene, a u svrhu bržeg prolaženja. Možemo reći da je S cream “joker” krema u liječenju navedenih bolesti. Za bolji efekt savjetuje se pridržavanje uputa o prehrani pa se preporučuje strogo izbjegavanje šećera, gaziranih pića, junk ili brze hrane, mlijeka i svih mliječnih proizvoda te kruha i tjestenine od pšeničnog brašna.  

S cream se nanosi na očišćeno lice, a u svrhu što boljeg čišćenja lica savjetuje se koristiti Zeomilk, micelarni gel ili micelarnu otopinu. Krema se nanosi ciljano na crvenilo i upalu, tj. same akne. Početno se savjetuje nanositi ju jednom dnevno, osobito kod suhe i osjetljive kože, a kasnije postupno jednom do dva puta dnevno jer je moguća iritacija. U slučaju iritacije savjetuje se pauzirati nanošenje na nekoliko dana dok se upala ne smiri te se krema može ponovo koristiti. Savjetuje se 10 do 15 minuta nakon nanošenja S cream nanijeti Zeoclear, Zeogold ili neku drugu kremu za njegu, u svrhu ublažavanja i sprječavanja iritacija, osobito kod suhe i osjetljive kože.

 

SCARLESS ULTRA –MSM u službi uklanjanja ožiljaka od akni

Scarless je prva proslavljena krema za ublažavanje, zaglađivanje i smanjenje ožiljaka isključivo nastalih od akni. Krema se savjetuje posebno za šire ožiljke koji su ujedno i udubljeni. Što su ožiljci uži, krema i laseri slabije djeluju. Radi se o uskim i dubokim ožiljcima, poznatim i kao “ice pick scars”, gdje smo i dalje slabije efikasni unatoč tehnologiji. Krema se ne koristi samo kod ožiljaka već istovremeno i kod aktivnih akni jer izuzetno dobro djeluje na njih kako bi brže prošle. Scarless ujedno smanjuje crvenilo kože kao posljedicu upale i proširene pore.

Dr. Kaliterna je razvio jaču verziju kreme Scarless – Scarless Ultra, koja uz butil resorcinol sadrži MSM spoj na bazi sumpora koji je jedan od važnijih sastojaka kože, kose i noktiju. U kombinaciji, sumpor i butil resorcinol imaju znatno jači efekt smanjenja ožiljaka, upalnog crvenilo, proširenih pora te potiče brže povlačenje akni.

Scarless ultra se nanosi na dobro očišćeno lice. Nanosi se ciljano na problematična mjesta ili po želji na cijelo lice. Savjetuje se nanositi kremu jednom dnevno, a kasnije postupno jednom na cijelo lice ili ciljano do dva puta dnevno s time da se kod drugog nanošenja nanosi ciljano na problematična mjesta. U početku može doći do manjeg peckanja te je potrebno napraviti pauzu od nekoliko dana dok se upala ne smiri, nakon čega se može nastaviti korištenje kreme.

Scarless ultra ujedno snažno ublažava upalno crvenilo te smanjuje upale i razvoj ožiljaka ako se koristi preventivno. U početku je moguće pogoršanje tena poput izbijanja poneke akne jer krema potiče čišćenje kože od toksina. Navedeno pogoršanje brzo prolazi i to je ujedno dobar znak djelovanja kreme na kožu. Za bolji efekt kreme, savjetuje se uzimati MSM zasebno u obliku praha ili tablete, a može se kupiti bez recepta u apoteci ili prodavaonicama zdrave hrane.

Krema Scarless Ultra je velika inovacija i pomoć u borbi protiv akni, ožiljaka, upalnog crvenila i proširenih pora. Posebno se savjetuje ciljano jednom do dva puta dnevno nanijeti je na upalu ili aknu kako bi brže prošla. Koža vrlo brzo postaje zaglađena i meka, a ožiljci plići. Krema se koristi samostalno ili nakon tretmana laserom za što bolji rezultat. Pogodna je za sve tipove kože, a može se koristiti i ljeti.

 

LUMINATE KREMA – pojačana formula za lice bez pigmentacija uz porculanski ten

Neujednačen ten prošaran pigmentacijom, umoran izgled lica, lice bez sjaja, oslabljen tonus kože… neke su od karakteristika lica koje stari ili izgleda staro. Dr. Kaliterna osmislio je kremu na bazi rezorcinola i MSM-a kao idealno rješenje za navedene promjene lica uslijed starenja. Zaustavite starenje a svome licu vratite nekadašnji sjaj uz novu kremu iz Anti age kolekcije My Skin by dr. Kaliterna – Luminate! Luminate briše pigmentaciju i sve druge  znakove starenja kože.

Glavni sastojci kreme su butil resorcinol i spoj MSM na bazi sumpora, koji je izuzetno važan  za kolagen. Krema uz uklanjanje pigmentacija izazvanih suncem ima izuzetno jak efekt pomlađivanja i obnove kože. Snažno potiče razvoj novog kolagena čime se koža lica učvršćuje. Ujedno se smanjuju pore i ostale manje nepravilnosti lica. Licu daje sjaj i svježinu uz porculanski ten.

Luminate se razlikuje od Scarless kreme po tome što ima znatno jači efekt pomlađivanja i obnove kože. Luminate je pogodna za sve tipove kože a koristi se i ljeti. Posebno se savjetuje nanositi ju nakon izlaganja suncu radi neutralizacije oštećenja kože izazvanog suncem te uklanjanja i prevencije razvoja pigmentacija. Prije nanošenja kreme potrebno je dobro očistiti lice, prema savjetu dr. Kaliterne, Zeomilkom, micelarnom otopinom ili White skin mlijekom za izbjeljivanje lica. U početku se nanosi jednom dnevno a kasnije kada se koža navikne jednom do dva puta dnevno. Moguće je u početku manje prolazno peckanje te je potrebno napraviti pauzu dok se koža ne smiri. Zbog jakog detoks efekta, krema čisti kožu od toksina što se odražava u izbijanju akni. Krema Luminate predstavlja ultimativnu anti age kremu čiji se efekt pomlađivanja i izbjeljivanja uspoređuje s laserom.