Ritual čišćenja za zdravu i blistavu kožu

By Dr. Dinko Kaliterna In Blog Posted 17.7.2019.

Poznato je da je kvalitetna njega lica nemoguća bez održavanja dobre higijene. Nažalost, mnogo ljudi to osvijesti tek u zrelijoj dobi kada požale za svaki put kada su u krevet otišli sa šminkom na licu.

Prašina, zagađenje, višak sebuma i ostaci šminke nakupljaju se iz dana u dan, i uzrokuju više od 40 posto nepravilnosti na licu ako nisu ispravno uklonjeni s kože. Prljavština koja se nakuplja na površini može uzrokovati začepljenje folikula, sebuma i mrtvih stanica kože.

Nedostatak sebuma na površini kože omogućuje bakterijama da prodru u folikul i na taj način uzrokuju upale koju rezultiraju aknama i sličnim nepravilnostima. Štoviše, ako koža nije u cijelosti očišćena, vaši kozmetički tretmani neće ostvariti svoje moguće rezultate.

Druge prednosti temeljitog čišćenja lica su: 

  • Redovito čišćenje je neophodno za održavanje vaše kože i njenog zdravog i blistavog izgleda.
  • Čišćenje doprinosi učinkovitosti  anti-age proizvoda i tretmana.
  • Čišćenje pomaže u održavanju odgovarajuće veličine pora.
  • Čišćenje potiče pravilnu hidrataciju kože i sprječava proizvodnju viška ulja.

Dakle, dobro očišćena koža prvi korak je  u vašoj beauty rutini. Kako bi ste svoju higijenu podigli na novu razinu, dr Kaliterna predlaže 5 proizvoda za svakodnevnu uporabu iz naše bogate ZEO linije.

1. Zeo serum

Sa svojim bogatim sastavom i teksturom , Zeo serum je nezaobilazni dio svakodnevne njege u urbanim sredinama. Djeluje na površinu kože te ju detoksicira. Cilj seruma je stvoriti zaštitni sloj koji štiti kožu od štetnih tvari iz okoline apsorbirajući sve toksine na površini i neutralizirajući ih, i na taj način potaknuti  pomlađivanje stanica.

Glavni sastojak je mineral zeolit, koji ima sposobnost brzog upijanja i uklanja sve nečistoće.  S obzirom da onečišćenje oštećuje kožu i potiče starenje i pojavu pigmentacija, uporaba seruma posebno se preporučuje onima koji su izloženi štetnom utjecaju urbanih područja.

Zeoserum je preduvjet za zdravu i lijepu kožu jer uklanja toksine i pruža vašoj koži optimalnu zaštitu!

2.  Zeo milk

Osim čišćenja, Zeo Milk njeguje, obnavlja, umiruje i pomlađuje kožu. Regulira pH vrijednost koja je izuzetno važna za njegu i zaštitu kože. Glavni sastojak je zeolitski mineral čija je prednosti vrlo brzo upijanje, prodire duboko u kožu prikupljajući sve štetne tvari i tako uklanja nečistoće.

Zeo mlijeko uklanja sve toksine i teške metale iz kože i u cijelosti je detoksicira. Osobito je dobar za čišćenje pora zahvaljujući nano zeolitu koji zbog svoje iznimno male veličine duboko prodire u pore.

3. Zeoclear krema

Zeoclear krema ima vrlo snažan protuupalni učinak. Regulira pH kožu, potiče regeneraciju i smiruje sve iritacije kože. On utječe na uklanjanjem prepreka koje ometaju rad stanica, a time i koža postaje otpornija na štetne utjecaje  i stanice funkcioniraju bolje.

Potiče povratak stanica u ravnotežu i poboljšava izgled, teksturu i kvalitetu kože. Koristi se za svakodnevnu njegu lica i pomlađivanje kože za problematični ten, osobito crvenilo kože, i kao dopuna dermatološkoj terapiji.

Preporučujemo da uporabu kreme za lice White Skin s mlijekom za čišćenje kože i hranjivim mlijekom. Ako se tijekom nanošenja osjetite peckanje, nanesite B17 ulje 20 minuta ranije.

4. Zeopeel maska

Zeopeel je maska ​​za piling lica, namijenjena za regeneraciju, pomlađivanje i dubinsko čišćenje pora. Uspješno čisti kožu i pore uklanjanjem svih štetnih tvari. Maska djeluje kao piling jer sadrži takozvane nano čestice koje prodiru u najdublje pore i temeljito ih čiste.

Zeopeel stoga ima najsnažniji učinak dubokog čišćenja. Zeopeel ravnomjerno nanesite na očišćeno lice i ostavite 10 do 15 minuta.

Zatim isperite lice i nanesite kremu. Maska se koristi 1-2x tjedno, a ne uzrokuje iritaciju ili crvenilo. Može se koristiti tijekom cijele godine.

5. Zeomask

Zeomask čisti ne samo pore i kožu, već i stanice kože. Njegove mikročestice duboko prodiru u stanice i prikupljaju  štetne tvari, čime potiču stanični metabolizam i proizvodnju kolagena. Zeolit  ​​ima snažan protuupalni učinak i potiče regeneraciju kože.

Značajno poboljšava strukturu, izgled i kvalitetu kože jer izravno utječe na stanice. Zeomask ravnomjerno nanesite na očišćeno lice i ostavite 10 do 15 minuta. Zatim isperite lice i nanesite kremu.

Maska se koristi 1-2x tjedno, a ne uzrokuje iritaciju ili crvenilo. Može se koristiti tijekom cijele godine. Obnavlja sjaj i svježinu lica i uklanja znakove umora. Posebno se preporučuje pušačima da regeneriraju i osvježe kožu. Koža postaje meka i glatka nakon nanošenja.