NEPOZNATE ČINJENICE O KOŽI - Najčešće pogreške u njezi kože

By Dr. Dinko Kaliterna In Blog Posted 1.2.2019.

Briga o koži je neophodna. Većinom, svi imamo isti cilj kad je njega kože u pitanju – da bude čista, glatka, mekana i mladolika. Sunčamo je, mažemo raznim kremama i losionima… Ali, što zapravo znamo o koži? Ljepota kože ovisi o nizu faktora, od prehrane koju konzumiramo, do proizvoda koje na nju nanosimo. U nastavku pročitajte manje poznate činjenice o njezi kože i najčešće pogreške.

Maramice za skidanje šminke zapravo štete koži

Ukratko, najveći problem s maramicama su kemikalije koje one sadržavaju. Vlažne maramice su pune kemikalija koje uklanjaju tvari s vaše kože, ali one su korisne samo ako isperete tragove koje maramice ostavljaju na vašoj koži, kao što bi to činila redovita sredstva za čišćenje.

S maramicama uklanjate prljavštinu, ali je zamjenjujete kemikalijama koje stvaraju sloj na koži, koji može izazvati brojna oštećenja na koži, poput – iritacije, osipa, suhoće, prištića i slično.

Također, maramice uklanjaju samo 50% nečistoća s lica, što znači da ostalih 50% ostaje na koži i začepljuje pore, pa se kao posljedica na licu pojavljuju brojne nepravilnosti. Ako koristite maramice koje sadržavaju alkohol (a većina ih sadržava), onda su visoke šanse da ćete ranije razviti bore.

Koje sredstvo za čišćenje koristiti umjesto maramica?

Poznato je da je najučinkovitije sredstvo za čišćenje lica micelarna otopina, a najkvalitetniju pronađite u našoj Basic Line ponudi. Micelarna otopina će temeljito ukloniti sve nečistoće s Vašeg lica, bez ikakvih štetnih posljedica. Pogodna je za sve tipove kože

Kolagen kao dodatak prehrani ne eliminira bore

Kada uzimate kolagenski dodatak prehrani, on se širi cijelim tijelom. Kolagen na taj način nema učinak ni na kožu Vašeg tijela, niti lica. Ne trošite novac na proizvode koji tvrde da koži isporučuju kolagen kroz probavni trakt. To se jednostavno neće dogoditi.

Kako uspješno eliminirati bore?

Jedna od najpoznatijih i najuspješnijih metoda svakako je vanjska primjena anti-age kozmetike. Pri odabiru idealnih proizvoda, posebno obratite pažnju na njihov sastav.

U ponudi My Skin by Dr. Kaliterne oduševit će vas anti-age linija. 5 oil cream obogaćena je s čak 5 hranjivih ulja, koja ostavljaju vašu kožu obnovljenom, svježom i mladolikom.

Dobivanjem “temeljne boje” u solariju ne smanjujete rizik od opeklina na plaži

Sunčanjem u solariju prije odlaska na ljetovanje nikako ne stvarate “zaštitu” od sunca. Jedini razlog ovoj zabludi je ta što se na preplanuloj koži manje vidljive opekline. Zaštita od sunca u ljetnim danima je nužna, UV zračenja mogu imati vrlo štetne posljedice, pa čak i rezultirati pojavom raka kože.

Izbjegavajte odlaske u solarij i obavezno nanosite sredstva za zaštitu od sunca. Osim zbog prevencije raznih kožnih oboljenja, izbjegavajte sunce i radi nastanka pigmentacija i starenja kože.

Whitening line kolekcija My Skin by Dr Kaliterna pokazala se veoma učinkovitom u borbi protiv pigmentacija i u ujednačavanju tena te će svojim djelovanjem ublažiti ili ukloniti pigmentacije s lica i tijela, uz snažan anti-age efekt a svakodnevnom upotrebom će spriječiti i stvaranje novih pigmentacija.

8 čaša vode dnevno nije dovoljno za lijepu i hidratiziranu kožu

Unos preporučene količine vode svakako doprinosi vašoj koži, ali neophodna je i pravilna njega. Ako vam je koža zimi pretežno suha, potrebne su vam intenzivno hidratizirajuće kreme koje će vas uspješnije zaštititi od vjetra, hladnog i vrućeg zraka. Također, poznato je da su i ulja odlična hidratizirajuća sredstva koja učinkovito reguliraju vlažnost kože.

Za savršenu njegu suhe kože, provjerite naše Oil line i Zeo line kolekcije.

Učestalo ispiranje lica ne pomaže uvijek u nestajanju akni

Iako je preporučljivo ispirati lice za smanjenje pojave akni, treba imati na umu da to ne radimo prečesto. Previše umivanja može iziritirati problematičnu kožu i dodatno je pogoršati. Preporučljivo je prilikom umivanja koristiti proizvode na bazi vode.

Naravno, u borbi protiv akni, odabir kvalitetne kozmetike je ključan, stoga ne zaboravite na našu bogatu ponudu proizvoda protiv akni: Clear skin, Zeo milk i Zeo mask.