Kako spriječiti zimski utjecaj na pogoršanje bolesti suhe i oštećene kože?

By Dr. Dinko Kaliterna In Blog Posted 20.2.2020.

S obzirom da je trenutno zimsko doba te nam se bliži proljeće, što prije želite riješiti problem suhe i oštećene kože kako biste ju pripremili za toplije vrijeme. U nekim slučajevima, izrazito suha i ispucala koža nastaje kao rezultat pada temperature, no problemi poput dermatitisa, iritacije, nastanak krasti te alergije su dodatno veći u hladnim danima. 

Koža na nogama, rukama i laktovima je deblja nego na ostalim regijama tijela i može biti sklona suhoći i pucanju. Ako primjećujete da se isto događa i vašoj koži, htjet ćete nastaviti čitati tekst. Dijelimo savjete kako se možete konačno riješiti problematika nastalih na koži uz naš omiljeni proizvod My Skin by dr. Kaliterna koji će vam zasigurno pomoći pri obnavljanju kože, a o kojem proizvodu pričamo, saznajte u nastavku teksta!

 

KOJI SU NAJČEŠĆI PROBLEMI NA KOŽI TIJEKOM ZIME?

Sa sigurnošću možemo reći da sezonska suha koža pripada grupi iritantnih problemima koji nam se stvara tijekom zime. Između nedostatka vlage u zraku i jakog vjetra, vjerojatno je vrijeme da obnovite svoju rutinu njege kako biste riješili problem ljuštenja i beživotne kože. 

Hladni dani tijekom zime loše utječu na našu kožu izazivajući manje nelagode, ali i pogoršanja postojećih kožnih bolesti poput dermatitisa pa je potrebna i pažljiva njega. Kako biste više znali o svojem problemu i kojim proizvodom ćete izliječiti svoju kožu, naveli smo par primjera kožnih problema gdje vam možemo pomoći.

 

DERMATITIS I KOŽNE ALERGIJE

Dermatitis je opći pojam koji opisuje iritaciju kože. Uobičajeno je stanje koje ima mnogo uzroka i javlja se u mnogim oblicima te obično uključuje svrbež, suhu kožu ili osip na natečenoj i pocrvenjeloj koži. Može uzrokovati stvaranje mjehurića koži ili se krene ljuštiti. 

Također, postoji i atopijski dermatitis, tj. alergijsko stanje kože koje se naziva i ekcem, a koži može uzrokovati svrab, crvenilo, ljuštenje i guljenje.

 

 

Svaka vrsta dermatitisa može izgledati malo drugačije i ima tendenciju pojave na različitim dijelovima vašeg tijela. Znakovi i simptomi različitih vrsta dermatitisa uključuju:

– Atopijski dermatitis (ekcem) – crvenilo i osip koji obično počinju u dojenačkoj dobi te se javlja tamo gdje se koža savija – unutar laktova, iza koljena i ispred vrata. Osobe s alergijskim stanjem mogu osjetiti pogoršanje tijekom hladnijeg doba godine.

– Kontaktni dermatitis – također crvenilo i osip koji se pojavljuju gdje je koža došla u dodir s tvarima koje iritiraju kožu ili izazivaju alergijsku reakciju, a može se razviti mjehuriće.

– Seboroični dermatitis – stanje koje uzrokuje ljuštenje i crvenu kožu. Obično pogađa masna područja tijela, poput lica, gornjeg dijela prsa i leđa te može biti dugotrajno stanje s razdobljima poboljšanja, no i sezonskim pogoršanjem.

 

SUHE RANE I OGREBOTINE NA KOŽI

Kraste nastale na koži sastoje se od osušenog seruma, krvi ili gnoja. Pri njihovom nastajanju može doći do upalnih ili zaraznih kožnih bolesti, kao npr. kod impetiga, no jednom kada se krasta u potpunosti osuši, tada rana više nije u opasnosti od zaraza ili infekcija upravo zbog osušenog sloja krvi ili sl., koji štite kožu od prodora bakterija. 

 

 

Zimski period dodatno isušuje kraste na koži, a nova medicinska istraživanja pokazala su kako se u vlažnim uvjetima ubrzava prirodni proces zacjeljivanja rane jer vlažno okruženje sprječava formiranje kraste, što rezultira pravilno zaraslom kožom. Stoga je potrebno u hladnijim danima svojoj koži pružiti pojačanu njegu kako bi izbjegli stvaranje krasti.

 

IRITACIJE

Tijekom zime naviknuti smo koristiti centralno grijanje, suh zrak i svakodnevno tuširanje uz vodu obogaćenu klorom utječu vrlo nepovoljno na našu kožu i dovode do pojave peckanja, jakog svrbeža i iritacije uz razvoj crvenila. Sve te vidljive promjene nastaju nakon oštećenja zaštitnog sloja kože tijela i lica, stoga je osnovna njega usmjerena na održavanje i “popravak” oštećenog sloja. 

 

 

PROIZVOD KOJIM ĆETE ZAUSTAVITI UTJECAJ NEPRIJATELJA VAŠE KOŽE!

S velikom promjenom vremena potrebno je uvesti i promjene u njegovanju kože. U hladnijim mjesecima očekujte crvenilo i suhu kožu koja se ljušti. Vaš najbolji prijatelj u liječenju suhe, oštećene i crvene kože, bilo području tijela ili lica, bit će losion iz My Skin by dr. Kaliterna kolekcije Body Repair.

 

 

 

Losion Body Repair prvenstveno se savjetuje za njegu i obnovu kože vrata, dekoltea i tijela, osobito kod kože oštećene vanjskim utjecajem okoliša. Također, može se koristiti za svakodnevnu njegu suhe i osjetljive kože. Glavna namjena losiona je obnova kože te ujedno snažno pomlađuje kožu jer potiče razvoj novog kolagena. 

Cilj Body Repair losiona

– popraviti strukturu, izgled i kvalitetu kože 

– vratiti joj sjaj koji je izgubila u zimskom dobu

– koža se znatno zadeblja te postaje meka kao svila

– odličan i za njegu oštećene kože suncem tijekom toplijih dana


Body Repair losion pogodan je za:

– Iritacije na koži

– Alergije 

– Dermatitis

– Zacjeljivanje krasti

– Za djecu!

Losion je baziran na gavezu, biljci koja je poznata liječenju raznih zdravstvenih problema poput psorijaze, proširenih vena, uganuća, reume i artritisa, oteklina, ogrebotina i peruti. Pogodan je za sve tipove kože, a osobito za suhu i osjetljivu te se savjetuje primjenjivati ga jednom do dva puta dnevno, a po potrebi i češće.

 

REZULTATI POSTIGNUTI KORIŠTENJEM BODY REPAIR LOSIONA

 

 

 

 

 

Više o samom proizvodu saznajte klikom na ovaj link te posjetite naš web shop kako biste započeli proces konačnog odlaska oštećenja na koži te upoznali se s ostatkom proizvoda iz My Skin by dr. Kaliterna kolekcije!