KAKO POSTIĆI BOLJE REZULTATE U BORBI PROTIV MELAZME?

By Dr. Dinko Kaliterna In Blog Posted 19.9.2018.

Pigmentacija na licu, tzv. melazma, tipično zahvaća čelo, obraze i nadusnicu u obliku smeđih, nepravilnih pigmentacija. Najčešće nastaje u trudnoći, prilikom uzimanja kontracepcije i uslijed prekomjernog izlaganja suncu. Melazma se ljeti intenzivira, dok zimi posvijetli. Spada među najteže estetske probleme, te je čak i većina lasera nemoćna u rješavanju istih.

Pored ženskih hormona, melazmu izazivaju UV zrake i vidljivo svjetlo. Ovisno o aktivnosti, melazma može biti aktivna te se teže uklanja a može biti i u stanju mirovanja te se lakše uklanja. Kada se ukloni melazma, savjetuje se održavati postignuti rezultat kremom White skin 2 jer se melazma može vratiti. Kako biste najbolje prevenirali ponovni nastanak melazme ili njeno pogoršavanje, potrebno je svaki dan tijekom godine nanositi puder ili toniranu kremu. UVA zrake i vidljivo svjetlo jednako su snažni tijekom cijele godine. Jedina zaštita od vidljivog svjetla su puder ili obojana zaštitna krema protiv sunca.

Zbog toga, bez obzira na to što koristite i zaštitni faktor, pigmentacija se pogoršava jer nema zaštite od vidljivog svjetla. Bez obzira koliko kratko bili pod danjim svjetlom, uvijek bi trebali imati zaštitu. Preko pudera nije potrebno nanijeti zaštitnu kremu jer svaki puder u sebi ima zaštitni faktor.

Za uspješno uklanjanje i ublažavanje pigmentacija na licu preporučamo korištenje kreme White Skin 1, a za svakodnevnu njegu lica i održavanje porculanskog, ujednačenog tena, tu su proizvodi iz kolekcije Whitening line, mlijeko za čišćenje lica i krema White Skin 2.