Ulje B5 i njegov utjecaj na strukturu kože

By Dr. Dinko Kaliterna In Blog Posted 24.6.2019.

Protiv anti – age ulja, bore nemaju šanse. Vaši serumi i tretmani neophodni su za brigu o vašoj koži, no možda dosad niste razmotrili ubacivanje ulja u svoju rutinu. Ali pronalaženje najboljeg za vaš tip kože može biti zbunjujuće.

Dr Kaliterna je poznat je po nizu inovativnih proizvoda iz područja dermatologije, a nije zapostavio niti važnost ulja kod anti-age njege lica. Stoga je osmislio kolekciju koja će vam zasigurno pomoći da vaša koža bude hidratizirana, sjajna i zdrava, ali i izbrisati godine sa lica.

Osim što su korisna kod hidratacije, ulja za kožu učinkovito smanjuju bore, smiruju upale i obnavljaju stanice kože a koriste se i za uklanjanje šminke. Kako starimo, koža gubi vlagu i elastičnost što uzrokuje pojavu bora i suhoću.

Kod hidratacije kože, ulja imaju odlične rezultate jer su vrlo čista što pomaže pod pune iskoristivosti sastojaka. S druge strane, vrste proizvoda za hidrataciju koji nisu na uljnoj osnovi sadrže i druge sastojke poput nepotrebne količine vode, otapala i emulgatora.

Stoga ulja mogu biti učinkovitiji proizvodi za njegu kože od krema. Tako je moguće i da koža osoba u pedesetim godinama koja koristi ulja djeluje mladenačkije od osoba iste dobi koja koristi kreme. Kako je ranije spomenuto, suhoća je uobičajeno stanje kože u zreloj dobi i ulja osiguravaju efikasan način upijanja vlage. Osim kod hidratacije, istraživanje potvrđuju kako snažni antioksidansi u nekim uljima doprinose zaštiti od zagađenja, štetnih UV zraka i drugih štetnih utjecaja okoliša.

PREDNOSTI KORIŠTENJA B5 ULJA

 

1. Smanjivanje bora

Previše UV zračenja uzrokuje oštećenje slobodnih radikala  što znači pojavu bora i sunčevih pjega. B5 ulje sadrži sastojke koji sprječavaju daljnje starenje, pa ako je vaša koža oštećena suncem ili je suha, ovo je proizvod koji će Vam biti od koristi.

2. Blagotvornost za suhu kožu

Topla klima i radijatori izvlače vlagu izravno iz kože. B5 ulja tako su idealna za suhu, ljuskavu kožu i grube, ružičaste obraze – i mogu biti mnogo učinkovitiji u hidrataciji od vaših standardnih losiona i krema bez recepta.

3. Kvalitetna zaštita za kožu

Budući da su ulja lipofilna, prodiru duboko u kožu i omogućuju jaču hidrataciju. B5 ulja također pomažu čvrstoći i jačanju vlastite prirodne barijere kože. To je posebno važno za stanovnike velikih gradova kojima je potrebna dodatna zaštita od zagađivača i smoga – poznatih  izvora neželjenih bora. 

PRIMJENA ULJA NA KOŽU

Ulja najbolje djeluju kad se nanosite na vlažnu kožu – odmah nakon tuširanja. Samo se držite pravila “manje je više“, pa nakon brisanja ručnikom, s malo ulja na dlanu počnite ga nanositi. Kako počinjete s manjom količinom, imate veću kontrolu i tako izbjegavate packavost – ako bude potrebno uvijek možete dodati više. 

B5 ULJE BY DR KALITERNA – SVE ŠTO JE POTREBNO VAŠOJ KOŽI

B5 ulje za tijelo pažljivo je osmišljena formula za njegu kože i hidrataciju, posebno za područje vrata i dekoltea. Njegova formula čini vašu kožu glatkom i sjajnom, uz snažan anti-age efekt. Napravljena je od pet najdjelotvornijih ulja koja duboko pomlađuju i obnavljaju kožu. Preporuča se kod svakodnevne njege kože, pomlađivanje i prevenciju starenja. B5 ulje za tijelo znatno poboljšava strukturu, izgled i kvalitetu kože. Preporuča se nanošenje na područje vrata i dekoltea, a po potrebi i na cijelo tijelo.