B1 + White Skin Eye = Formula za njegu područja oko očiju

By Dr. Dinko Kaliterna In Blog Posted 17.5.2019.

Osjetljiva koža oko očiju je četiri puta tanja od ostatka kože lica i manje elastična. Ova koža je osjetljiva na najmanje utjecaje okoliša, kao i na emocionalni stres.

Bore oko očiju, tamni krugovi, vrećice ispod očiju pojavljuju se već u ranoj životnoj dobi. Nakon 40-e, oči i usne konturne membrane rafiniraju i dehidriraju brzo zahtijevajući bogatiji i hranjiviji dodatak. Ne zaboravite da je najbolje prevenirati, i započeti s njegom tog područja već u 20-ima. 

Stoga, tijekom dnevne rutine, trebate posvetiti posebnu pozornost osjetljivim područjima oko vaših očiju.

Što uzrokuje bore oko očiju?

Koža oko očiju je prva koja pokazuje znakove starenja. Štoviše, bilo bi nevjerojatno kada bismo tek u starijoj dobi krenuli razvijati bore.

Osim starenja, koji su drugi čimbenici koji vas tjeraju da se pitate, kako se riješiti bora oko očiju? Koža oko očiju je vrlo tanka i sadrži vrlo malo ulja, što znači da ima minimalan kolagen. 

  • Naši prirodni izrazi lica – žmirenje na suncu, kad se smijemo, plačemo i mrštimo – sve to ima veliki utjecaj na područje oko očiju;
  • izlaganje suncu – to je još jedan važan čimbenik koji dovodi do bora, i  ne samo do toga, već uzrokuje i pigmentaciju kao i mrlje na koži. UV zrake dehidriraju i oštećuju kožu smanjujući elastičnost kože te uzrokujući  “kolutove” ispod očiju;
  • pušenje – osim starenja, pušenje se može smatrati drugim najvećim čimbenikom koji uzrokuje bore na licu (ne radi se samo o očima, već i o ustima). Kemikalije u duhanskom dimu štete kolagenu i elastinu, što narušava snagu i elastičnost. Također, nikotin uzrokuje sužavanje krvnih žila. Zbog smanjenog protoka krvi, koža ne dobiva toliko kisika i hranjivih tvari;
  • ne pijete dovoljno vode – ovo dovodi do dehidracije i prvi znakovi da ne hidratizirate svoje tijelo, odrazit će se u bore oko vaših očiju, a drugi je štetan učinak pojava akni i mitesera;
  • nezdrave prehrambene navike – gotova i brza hrana s previše šećera odrazit će se na vašem licu pojavom bora, akni i sličnih nepravilnosti;
  • genetski i nasljedni čimbenici – dobro, ništa ne možete učiniti u vezi s tim, ali sigurno znate što možete očekivati i koliko pažnje posvetiti prevenciji.

Kako riješiti problem bora i pigmentacija oko očiju?

Sada kad smo saznali koji čimbenici uzrokuju te smetnje, vrijeme je da riješimo ovaj problem. U nastavku saznajte kako se riješiti bora ispod očiju, kako uljepšati kožu, smanjiti natečenost, pa čak i kako se riješiti tamnih krugova i pigmentacija.

Većina krema za područje oko očiju su hidratizirajuće (naravno), ali morate obratiti posebnu pozornost na njihov sastav. Rezorcinol, glavni sastojak White Skin Eye kreme, poznati je saveznik u borbi protiv bora i pigmentacija.

Zahvaljujući njegovom snažnom učinku, redovitom uporabom White Skin Eye kreme, ubrzo ćete primijetiti vidljive promjene oko očiju – gubitak pigmentacije, smanjenje bora i svježi izgled. 

Pojava bora često je posljedica dehidracije, stoga je izrazito važno održavati područje oko očiju hidratiziranim u svrhu prevencije. Za još bolje rezultate, iz White Skin Eye kremu koristite Ulje B1.

Ulje B1 posebno je dizajnirano za njegu područja oko očiju. Napravljeno je od četiri hranjiva anti-age ulja koja uz njegu i hidrataciju također pomlađuju područje oko očiju. Uz snažan anti-age učinak, ulje B1 nježno njeguje osjetljivo područje oko očiju koje je podložno dehidraciji, uz pomlađivanje kože i uklanjanje  pigmentacija.

Pojava tamnih krugova i pigmentacija dodatno potiču dehidraciju kože. Ulje B1 koristi se u preventivne svrhe protiv dehidracije kože i za hidrataciju ovog osjetljivog područja. Ulje čini kožu hidratiziranom, omekšava bore, umiruje nadraženu i oštećenu kožu. Zajedno s kremom White Skin Eye čini idealnu kombinaciju njege protiv tamnih krugova ispod očiju.

My Skin proizvodi za njegu područja oko očiju, savršena su formula za blistav, svjež izgled! Kombinirajući ova dva proizvoda – White Skin Eye kremu i B1 ulja, osvježit ćete područje oko očiju umirujućim esencijama. Kombinacija ova dva proizvoda očiju vaša su garancija za obnovljeno i osvježeno  područje oko očiju. 

Uz White Skin Eye kremu i B1 ulje, napokon ćete postići taj “blistavi pogled”!